O NAMA

U Luma Filmu proizvodimo animirane autorske, dokumentarne i edukativne filmove. Fokus našeg djelovanja je 2D animacija sa snažnim ilustracijama. U radu se oslanjamo na višegodišnje iskustvo intenzivnog rada na reklamama, projekcijama za kazališta i produkciji filmova.
Otvoreni smo za suradnju sa mladim i iskusnim filmašima, kao i za koprodukcije sa drugim studijima. Surađujemo s profesionalcima koji dijele naše strasti, stalno učimo i dijelimo znanje kroz savjetovanje.

Maša Udovičić, producent Luma Filma, radila je kao animator i kompoziting artist tijekom više od 17 godina u Beogradu, Budimpešti i Zagrebu. Tijekom godina sudjelovala je različitim aktivnostima u internacionalnim produkcijama brojnih animiranih reklama i serija u studijima Varga i Roczkov iz Budimpešte, te Bold iz Zagreba. 
Od 2010. radi pretežito kao producent, od kada je producirala 9 animiranih filmova. Neprekidno se educira u programima vezanim za različite vrste filma, uključujući većinu modula Cartoon Media. 
Članica je HRUP-a i ASIFA-e.

Kadar iz filma "Moj put" produkcija Bold Studio Zagreb
Filmografija producentice:

2010. Moj put, 6'40'', Veljko Popović, Svjetlan Junaković, Bold Studio Zagreb
2011. Monster Master, 5'36'', Zvonimir Haramija, Bold Studio Zagreb
2012. Crvenkapica, još jedna, 1'00'', Ana Horvat, Bold Studio Zagreb
2014. Koyaa, cvijet, 3'30'', Kolja Saksida, ZVVIKS, Bold Studio Zagreb (koproducent)
2015. Razgovor, 5'45'',  Ana Horvat, Luma Film
2015. Penjači, 10'00'', Siniša Mataić, Luma Film
2015. Priroda u Krapinsko-zagorskoj županiji, 5x4'00'', Maša Udovičić, Luma Film
2016. Gamer Girl, 9'26'', Irena Jukić Pranjić, Luma Film
2017. Neposlušne, 6'00'', Maša Udovičić / Juliana Kučan, Luma Film
2018. Crvena jabučica, 8'03'', Ana Horvat, Luma Film
2020. San o odrastanju, oko 7', Mirela Ivanković Bielen, Luma Film (u produkciji)
2021. Među nama, oko 9', Petra Balekić, Luma Film (u produkciji)


Wayang Beber - odmotavanjem do Jave, film u pripremi

Tea Škrinjarić i Marina Pretković
dokumentarno animirani film u pripremi
oko 60’
kombinirana tehnika snimljenog materijala sa područja Indonezije i animacije


Wayang Beber / Tea Škrinjarić i Marina Pretković - fotografija Tea Škrinjarić i Adrian Crapciu, siječanj 2014, Gedompol, Pacitan, Istočna  Java, Indonezija, film u pripremiSinopsis

Ovaj dokumentarni film govori o tradicijskom javanskom kazalištu Wayang beber. Ono je dio šire indonezijske Wayang tradicije lutkarskog kazališta, a posebno je po tome što uključuje pripovjedača koji uz pratnju gamelan instrumenata prepričava priču odmatajući pritom svitke oslikane scenama iz tradicionalnih priča. Film se fokusira na tri temeljna aspekta: povijesni razvoj Wayang bebera, samu izvedbu tradicionalnog Wayang bebera, te njegovu modernu interpretaciju i proces transformacije u suvremeni beber na primjeru izvedbe mladih umjetnika iz Surakarte.