U Luma Filmu proizvodimo animirane autorske, dokumentarne i edukativne filmove. Fokus našeg djelovanja je 2D animacija sa snažnim ilustracijama. U radu se oslanjamo na višegodišnje iskustvo intenzivnog rada na reklamama, projekcijama za kazališta i produkciji filmova.
Otvoreni smo za suradnju sa mladim i iskusnim filmašima, kao i za koprodukcije sa drugim studijima. Surađujemo s profesionalcima koji dijele naše strasti, stalno učimo i dijelimo znanje kroz savjetovanje.

Maša Udovičić, producent Luma Filma, radila je kao animator i kompoziting artist tijekom više od 20 godina u Beogradu, Budimpešti i Zagrebu. Tijekom godina sudjelovala je različitim aktivnostima u međunarodnim produkcijama brojnih animiranih reklama i serija u Varga Studiju i Roczkov Studiju iz Budimpešte, te Bold Studiju iz Zagreba. 
Od 2010. radi kao producent, od kada je producirala 13 kratkih animiranih filmova i 1 serijal. Neprekidno se educira u programima vezanim za različite vrste filma. Članica je HRUP-a i ASIFA-e.


Kadar iz filma "Moj put" produkcija Bold Studio Zagreb













Filmografija producentice:

Fimovi u produkciji Bold studija:
2010. Moj put 6'40'' Veljko Popović, Svjetlan Junaković
2011. Monster Master 5'36'' Zvonimir Haramija
2012. Crvenkapica, još jedna 1'00'' Ana Horvat
2014. Koyaa, cvijet 3'30'' Kolja Saksida, ZVVIKS, Bold Studio Zagreb (koprodukcija)

Fimovi u produkciji Luma Filma:
2015. Razgovor 5'45''  Ana Horvat
2015. Penjači 10'00'' Siniša Mataić
2015. Priroda u Krapinsko-zagorskoj županiji, 5 x 4', Maša Udovičić
2016. Gamer Girl 9'26'' Irena Jukić Pranjić
2017. Neposlušne 6' Maša Udovičić / Juliana Kučan
2018. Crvena jabučica 8'03'' Ana Horvat
2020. San o odrastanju 6'24" Mirela Ivanković Bielen
2021. Tonka će sutra 7'17'' Morana Dolenc
2021. Među nama 10'45'' Petra Balekić

U razvoju:
2021. The Big Picture 90' dugometražni igrano-animirani film u razvoju, scenarij Lana Sabljarić i Matija Pisačić, redatelji Matija Pisačić i Tvrtko Rašpolić

U produkciji:
2022. Putovanje 7' Mirela Ivanković Bielen, kratki animirani film u produkciji