MEĐU NAMA

Među nama

Petra Balekić

9' 
2021.

2D digitalna animacija

Ema se kao odrasla žena vraća u rodni grad nakon mnogo godina, kako bi se pobrinula za oca koji je doživio moždani udar. Pri povratku je prisiljena suočiti se s bolnim uspomenama iz djetinjstva koje ju podsjete na razloge zbog kojih je uopće napustila grad.


Scenarij, dizajn i režija: Petra Balekić
Animacija: David Lovrić, Daniel Damm, Petra Balekić
Faziranje: Kata Gugić
Kompoziting: Petra Balekić, Maša Udovičić
Dizajn zvuka: Andrea Martignoni
Odjavna skladba: Svemirko
Produkcija: Luma film


Petra Balekić rođena je u Đakovu 1989.g. Magistrirala je na Grafičkom odsjeku (2013.), a potom i na odsjeku za Animirani film (2017.) na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Posljednjih godina djeluje pretežito u sferi animiranog filma kao redateljica, animatorica, dizajnerica i dr. te vodi kreativne radionice za djecu koje su uglavnom također vezane uz medij animacije. Iza sebe ima četiri kratka autorska animirana filma koji su prikazivani na festivalima-neki od njih su obišli značajne festivale diljem svijeta te osvojili nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Osim animacijom, bavi se i primijenjenoumjetničkim radom, ponajviše ilustracijom i dizajnom raznovrsnih proizvoda koje 2019.g. okuplja pod nazivom White Rabbit. Iste godine kao vanjska suradnica održava nastavni kolegij iz animacije na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Također, odabrana je na nedavnom međunarodnom natječaju TedEd-a za realizaciju animacije jedne epizode njihovog serijala There's a Poem For That. Trenutno priprema svoj sljedeći autorski animirani film.

Film "Među nama" sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba, nastaje u produkciji Luma filma.


Nema komentara:

Objavi komentar