MEĐU NAMA

Među nama

Petra Balekić

10'45''
2021.

2D digitalna animacija

pogledajte trailer filma

Ema se kao odrasla žena vraća u rodni grad nakon mnogo godina, kako bi se pobrinula za oca koji je doživio moždani udar. Pri povratku je prisiljena suočiti se s bolnim uspomenama iz djetinjstva koje ju podsjete na razloge zbog kojih je uopće napustila grad.Scenarij, dizajn i režija: Petra Balekić
Produkcija: Maša Udovičić
Animacija: David Lovrić, Daniel Damm, 
Dodatna animacija: Petra Balekić, Kata Gugić
Faziranje: Kata Gugić
Bojanje: Petra Balekić, Kata Gugić
Kompoziting: Petra Balekić, Maša Udovičić
Dizajn zvuka: Andrea Martignoni
Tonski miks: Michal Krajczok
Violina: Misha Buk
Odjavna skladba: Svemirko
Produkcija: Luma film 2021.
DCP: Bold studioPetra Balekić rođena je u Đakovu 1989.g. Magistrirala je na Grafičkom odsjeku (2013.), a potom i na odsjeku za Animirani film (2017.) na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Posljednjih godina djeluje pretežito u sferi animiranog filma kao redateljica, animatorica, dizajnerica i dr. te vodi kreativne radionice za djecu koje su uglavnom također vezane uz medij animacije. Iza sebe ima četiri kratka autorska animirana filma koji su prikazivani na festivalima-neki od njih su obišli značajne festivale diljem svijeta te osvojili nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Osim animacijom, bavi se i primijenjenoumjetničkim radom, ponajviše ilustracijom i dizajnom raznovrsnih proizvoda koje 2019.g. okuplja pod nazivom White Rabbit. Iste godine kao vanjska suradnica održava nastavni kolegij iz animacije na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Također, odabrana je na nedavnom međunarodnom natječaju TedEd-a za realizaciju animacije jedne epizode njihovog serijala There's a Poem For That.Film "Među nama" sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba, nastao je u produkciji Luma filma uz podršku Bold studija.
Nema komentara:

Objavi komentar