RAZGOVOR

režija Ana Horvat
trajanje filma je 5’45’’ godina proizvodnje 2015.
2D digitalna animacija
link na film


Režija, dizajn i animacija: Ana Horvat
Producent: Maša Udovičić
Dizajn zvuka, glazba i mix: Hrvoje Štefotić
Glas naratorice: Maja Katić
Kolor korekcija: Mario Moškon Šarunić, Bold Studio
DCP kopija: Borko Grujić, Bold Studio
Distribucija: Vanja Andrijević, BonobostudioSinopsis:
Nakon dana provedenog izvan stana, mlada žena se s olakšanjem vraća u njega. Međutim i ovdje treba obaviti mnoge stvari, pripremiti obrok, oprati rublje, razonoditi se sa televizijom i internetom. Ono što je idejno briga o sebi i odmor, funkcionalno je niz poslova koji uključuju upotrebu strojeva. Mali intimni prostor se postupno ispunjava bukom tih strojeva. Situacija je apsurdna i naporna.Prvo javno prikazivanje filma bilo je 14.12.2014. u Francuskoj Medijateci u Zagrebu, a distribucija je započela 1.1.2015.
Film je prikazan na dvadesetak svjetskih festivala, na Klasik TV-u  tijekom 9. mjeseca 2016. godine, te u okviru Au Praxinoscope Gallery, Animated Cabin Vol. 1, kuriranoj od strane Koji Yamamura u Tokyo, Japan u periodu od 9.1. do 13.2.2016. godine. Film je prikazan i u okviru Filmskih večeri u Močvari u programu Anima Femina 5.2018.

Film je dobio nagradu za najbolji scenarij na festivalu Mirror Mountain Film Festival u Canadi 2017. godine. Scenarij je Ana napisala prije nego je pohađala Palunkovu scenarističku školu, zato očekujemo još dobrih scenarija!

Film je sufinanciran sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba i sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a ostvaren je uz podršku Bold Studija.