RADIONICA

Radionica - škola animacije za djecu
subotom u maloj dvorani kina Tuškanac, Tuškanac 1, Zagreb.


Radionice se baziraju na spravama koje su znanstvenici konstruirali početkom 19. stoljeća u želji da stvore pokretnu sliku - film. Shvatili su da je ljudsko oko lijeno, i da statične sličice koje se brzo izmjenjuju jedna za drugom naše oko doživljava kao pokret.


Animaciju ćemo istraživati čudesnim optičko mehaničkim spravama: thaumatropom, flipbookom, phenakistoskopom, zoetropom i praxinoskopom. Na najjednostavnijim primjerima ćemo objasniti kako te sprave funkcioniraju, da bismo se mogli prepustiti kreativnosti i sami izrađivati kompleksnije crteže - zanimljive animacije. Na kraju svakog sata pogledat ćemo jedan autorski animirani film.

Crtat će se različitim tehnikama, izrezivati papir i karton, crteži će se spajati određenim redoslijedom, istraživat će se promjena brzine kretanja crteža i tragati za najboljim omjerom broja crteža i brzine okretanja sprava.Radionice traju dva sata (120 min.) subotom, izuzev praznika. Grupe imaju do 10 polaznika.

Voditelji radionica su likovni umjetnici i animatori Petra Balekić, Mirela Ivanković Bielen i Darko Vidačković. Autorica projekta i organizatorica je Maša Udovičić.

Vrijeme održavanja radionica za djecu od 9-12 godina:

10 - 12 sati
12 - 14 sati

Javite nam se putem prijavnice klikom na žuti gumb ispod!


Projekt je podržalo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Društvo hrvatskih filmskih redatelja, a izvodi se u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i kinom Tuškanac.Nema komentara:

Objavi komentar