NEPOSLUŠNE

REBEL GIRLS

Maša Udovičić, Juliana Kučan
6’
2017.
digitalna cutout animacija


Kadar iz filma "Neposlušne"

Scenarij: Maša Udovičić, Juliana Kučan
Suradnice na scenariju: Ana Horvat, Mirela Ivanković Bielen, Marija Ott Franolić
Savjetnica za scenarij: Jasna Žmak
Art director: Maša Udovičić
Dizajn likova: Petra Zlonoga
Dizajn scenografije: Maša Udovičić, Mirela Ivanković Bielen
Izrada lutaka i scenografije: Mirela Ivanković Bielen
Izrada veza: Juliana Kučan
Animacija: Ana Horvat
Kompoziting i snimanje: Maša Udovičić
Montaža: Marin Juranić
Studio za montažu: Bold Studio
Glazba: Dubravko Robić
Dizajn zvuka i mix: Dubravko Robić
Finalni mix zvuka: Ivan Zelić
Producentica: Maša Udovičić
DCP: Borko Grujić, Bold Studio


Sinopsis
Oduvijek nam porukama poručuju što trebamo raditi, čime se baviti, kako se osjećati, kako izgledati. Prije stotinjak godina te su se poruke počele pojavljivati na vezenim krpama na zidu koje su nam poklanjale bake, mame, tete. 
Tijekom ratova poruke su nam pisali na zidove i plakate, pedesetih su krenule poruke u novinama i časopisima. Danas nas poruke čekaju na svakom koraku: na televiziji i na portalima, čak i na Facebooku kažemo da imamo svoj "zid”.
Kako se prema porukama postaviti? Kako se oduprijeti normama koje one sadrže? Kako smo im se odupirali nekad, a kako mi to činimo danas?


Maša Udovičić, biografija
Maša Udovičić, producent u Luma Filmu, radila je kao animator i kompoziting artist tijekom dugog niza godina u Beogradu, Budimpešti i Zagrebu. Sudjelovala je različitim aktivnostima u internacionalnim produkcijama brojnih animiranih reklama i serija u studijima Varga i Roczkov iz Budimpešte, te Bold iz Zagreba. Od 2010. radi pretežito kao producent, od kada je producirala 9 animiranih filmova. Neprekidno se educira u programima vezanim za različite vrste filma, uključujući većinu modula Cartoon Media. 
Članica je HRUP-a i predsjednica ASIFA-e Hrvatske.


Juliana Kučan, biografija
Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2004. u klasi profesora Ivice Šiška.
Od 2000. godine izlaže na skupnim i samostalnim izložbama, te surađuje na različitim projektima animiranog filma. Umjetnički interes usmjerava ka računalnoj grafici, video intalacijama i nenarativnom filmu. Od 2004. radi kao profesor likovne kulture u školi. U tom svojstvu vodi radionice animiranog filma za djecu.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, te je nastao uz podršku Bold Studija.Kadar iz filma "Neposlušne"